logo
chronische pijn en OldPain2Go

Heb jij chronische pijn waar je vanaf wilt?

Chronische pijn is vaak snel op te lossen met directe hypnose

Ook klachten als tinnitus zijn goed te behandelen. Als je last hebt van chronische pijn dan wordt je verteld dat dit een klacht is waar je mee moet leren leven. Het zit tussen de oren zegt de arts en het lijkt of jouw klacht niet te verhelpen is. Vaak volgt er een hele zoektocht langs allerlei artsen en alternatieve zorg, maar de oplossing wordt niet vaak gevonden. De oplossing is er wel en directe hypnose biedt zelfs een hele snelle oplossing.

Je brein bepaalt of je pijn voelt

Hoe werkt dat met pijn? Steek jij je hand in het vuur dan voel je pijn. Dat voel je omdat er een signaal razendsnel van je vingers naar je brein gaan en er een signaal teruggaat van je brein naar je vingers dat het pijn is. Het brein bepaalt of een gevoel pijn is of niet. Dus ja het zit tussen de oren. In feite heeft de arts gelijk, want elke pijn zit tussen je oren. Tussen je oren wordt bepaald dat je pijn hebt.

Het voelen van pijn is een signaal waardoor je direct je hand terugtrekt uit het vuur. Het is dus een nuttig signaal. Maar stel je eens voor dat je ergens pijn hebt gehad en de klacht is opgelost maar het brein heeft het niet door. Het pijnsignaal blijft aan staan en de pijn die je voelt is er echt.

Ook na een trauma of ernstige stress denkt je brein  dat er iets aan de hand is en geeft een pijnsignaal af. Dit signaal gaat naar een zwakker deel van je lichaam. Je voelt deze pijn echt want je brein vertelt je lichaam dat er pijn is. Slik je medicatie voor deze pijn dan werkt dat maar voor korte duur. Deze pillen of andere medicatie vertellen je brein namelijk niet om te stoppen met het signaal. Na verloop van tijd komen er allemaal andere pijnsignalen/ symptomen bij. Je brein blijft signalen afgeven dat er wat aan de hand is en langzaam maar zeker krijg je meer klachten. 

De chronische pijn van Esther
Ik heb de opleiding Hypnotherapie gedaan bij Monique. Tijdens de 2e module gingen we al aan de slag met chronische pijn. Dit omdat er 2 deelnemers waren met chronische pijn. Monique stelde een aantal vragen en daarna deed zij een regressietherapie. In de regressie wist ik precies wanneer de pijn was begonnen. Het was begonnen tijdens ernstige ziekte van een dierbare. Ik zorgde continu voor haar en ook voor mijn ouders. Ik kwam niet meer aan mezelf toe en na het overlijden van mijn dierbare zus was ik op. Intens verdrietig en al maanden ernstige pijn. Ik sliep geen nacht door en nam veel pijnstillers. Monique vroeg mij op een bepaald moment tijdens de regressie of het voor mij nog nut had om die pijn te blijven ervaren. Ik vertelde tijdens de regressie dat ik mezelf had herpakt en weer de tijd nam voor mezelf. Dus nee, de pijn had geen nut meer. Monique gebruikte heel plezierige technieken om mij te overtuigen dat die pijn niet meer in stand hoefde te blijven. De pijn was direct weg na de sessie. Nog altijd is het weg en ik slaap gewoon door. Ik heb geen pijn, ben niet meer vermoeid en heb energie. Ik kan mij niet eens meer herinneren hoe de pijn voelde. Zo bijzonder om tijdens de opleiding al mijn eigen problemen op te lossen. Ik kan het nu ook en ga dit ook doen. Het is fijn om dit te kunnen. Esther

Direct hypnose is zeer succesvol in het wegnemen

van  chronische pijn 

Met directe hypnose is je brein bereikbaar voor een boodschap en legt de hypnotiseur jouw brein uit dat het geen signaal meer hoeft af te geven. Komt jouw pijn door een emotioneel disbalans dan kun je dit herstellen in de hypnose en de pijnklachten direct wegnemen. Directe hypnose is zeer effectief in het oplossen van chronische pijn in één sessie en de pijn is blijvend weg. Ons brein is bereid van alles op te lossen, als het maar begrijpt wat er opgelost moet worden. Bewust kun je dit niet, omdat het een onbewuste opdracht van het brein is.

Pijnreductie met hypnose

Soms kan de pijn niet worden weggenomen, maar wel flink worden verminderd. Het gaart dan vaak om acute pijn of pijn door een ziekte als bijvoorbeeld kanker. Pijnreductie met hypnose is effectief in pijnbestrijding. Pijn bij ernstige ziekte kan goed worden gereduceerd met hypnose. Je kunt leren je brein opdrachten te geven en de pijn op die manier te reguleren. Je leert tijdens de hypnosesessie tevens een zelfhypnose waardoor jij de pijn kan reduceren wanneer jij dit nodig hebt.

 Chronische pijn
Je hebt chronische pijn en je krijgt pijnstillers van de arts. Vaak volgt een hele zoektocht langs allerlei artsen en alternatieve zorg, maar de oplossing wordt niet vaak gevonden. Je moet er maar mee leren leven. Ook wordt er wel eens gezegd dat het tussen de oren zit. Is er dan niets te doen aan jouw pijn? De holistische aanpak van hypnose therapie werkt snel en is zeer doeltreffend. Chronische pijn is goed te verhelpen met directe hypnose.

Acute pijn
Ook voor acute pijn werkt directe hypnose, maar het wordt niet in alle situaties ingezet. Heb jij een spier verrekt en heeft de huisarts of fysio je aangeraden rust te houden, dan neem ik de pijn niet zomaar weg. Dit houd in dat je jouw spier gaat belasten en je klacht gaat verergeren.

Pijnverlichting
Heb jij acute pijn bij een ernstige ziekte of klacht, dan is in overleg met jouw behandelend arts hypnose een goede manier om de pijn te verlichten.

Contact informatie


Peppelkade 48
3992 AK Houten

info@hypnosecentrumutrecht.nl06 39142366
logo
logo
logo
Built by MDDD © 2024