logo

Wie ben ik?

Ik kom uit een klein dorp, gelegen net boven Amsterdam. Ik speelde veel buiten als kind en fietste heel wat af. Ik reed op pony’s bij een boer in de buurt en ik had zo een paar vaste vriendinnetjes. Mijn vader én mijn moeder hadden allebei een ernstige chronische ziekte en de gevoelens daarover heb ik lang met mij meegedragen.

Ik ben jarenlang alleenstaande moeder geweest en heb altijd gewerkt als leidinggevende. Jarenlang heb ik gewerkt binnen de sociale werkvoorziening in Amersfoort als Manager Re-integratie en Bedrijfsbureau. Ik heb vele re-integratietrajecten begeleid en veel contacten binnen het UWV en gemeenten opgedaan. Dankbaar werk was het.

Toen ik bijna 50 werd overleed mijn moeder na een ziekte van ruim 19 jaar. Op het laatst vertelde ze vaak over dingen die zij graag nog had willen doen in haar leven. Het deed mij beseffen dat ik veel werkte, maar eigenlijk veel liever wat wilde reizen. Tijdens een reorganisatie op het werk koos is ervoor om op te stappen en heb ik vervolgens door vele landen gereisd. Ik heb enige tijd in China taichi en kungfu beoefend en daarna nog een tijdje voor de klas gestaan op een basisschool. Vervolgens is hypnose op mijn pad gekomen en heb ik mijzelf veel beter leren kennen. Nu volg ik mijn hart.

Ik heb een lieve zoon en hij heeft samen met zijn vrouw 3 kinderen. Ik ben dus een trotse moeder en oma en geniet van mijn gezin. Na mijn 50e ben ik getrouwd met Martin en samen hebben wij een klein hondje Denver.

Ik heb een praktijk in Almere en in Houten, maar ik werk voor bedrijven ook op locatie.

Monique op LinkedINMonique op FacebookMonique bij Omroep Flevoland
Hypnose Centrum Utrecht

Net als iedereen had ik ook zo mijn dingetjes!

Ik heb heel wat nuttige dingen in mijn leven geleerd, bijvoorbeeld van mijn ouders en veel van hun gedrag en gewoonten heb ik gekopieerd. Onbewust is dat gegaan en jammer genoeg heb ik ook dingen overgenomen waar ik op latere leeftijd niet meer zo blij mee was. Zoals het snoepen en mezelf kleiner maken bijvoorbeeld.

Ik kreeg wel eens te horen dat ik wat te dik was, dat ik niet zo mooi was en dat meisjes niet hoeven door te leren. Echte gewichtsproblemen had ik niet, maar ik was wel een snoeperd en ik kon flink stressen omdat ik mij altijd verantwoordelijk voelde voor van alles. En ja, ik cijferde mezelf weg, was perfectionistisch en vond iedereen knapper en slimmer dan ik. Ook had ik een te hoge bloeddruk gekregen en kreeg ik klachten aan mijn polsen. Oh ja, ik beet ook nog mijn nagels zo kort tot het bloedde.

Nu ben ik relaxed en stel ik niet van die extreme eisen aan mezelf. Ontspanning heeft mij goed gedaan en daardoor is mijn bloeddruk mooi gezakt naar een normaal niveau.

Ik heb de opleiding Hypnotherapie gedaan na mijn 50e. Het was in een hele volle klas en het werd heel goed voorgedaan en daarna gingen we zelf aan de slag. De groep was groot en iedereen deed het op zijn eigen manier. Sommige lazen scripts voor en anderen deden het vanuit zichzelf. Zo was het voor mij ook. Als we na een paar weken terugkwamen voor de volgende module voegen de deelnemers aan elkaar “heb je geoefend”. Nee, zeik ik. Ik heb het gedaan. Ik voelde me zelfverzekerd en anderen merkten dat.

Ik ben een eigen praktijk gestart toen ik verhuisde naar Almere. Ik had al veel mensen behandeld en ik had extra privélessen genomen om mijn scholing aan te vullen. Omdat ik bepaalde technieken in de opleiding maar één keer had gedaan vond ik het nodig dit te perfectioneren. Na verloop van tijd begon het te kriebelen om zelf de opleiding Hypnotherapeut te geven. Gewoon in kleine groepjes zodat je iets niet één keer oefent, maar keer op keer tot het vanzelfsprekend is.

Ik wilde een opleiding geven die je alles leert wat je als Hypnotherapeut nodig hebt en zo bleek dat als je je focust op wat je echt moet leren en weten de praktijktijd een stuk korter wordt. Veel praktischer en veel meer zelf oefenen.

De opleiding heb ik ter accreditatie aangeboden aan de beroepsvereniging van alternatieve zorg. Sinds enkele maanden geef ik de opleiding in kleine groepjes en ik krijg er enorm veel energie van. Zo mooi om hypnose aan een ander te leren en werkelijk alle kneepjes van het vak goed te leren.

Ik noem mijzelf Hypnose Therapeut i.p.v. Hypnotherapeut, maar Google kent deze term niet, dus vind je mijn bedrijf terug onder Hypnotherapie. Ik heb een achtergrond in Re-integratie, Lifecoaching, Personal Coaching en ik heb voor de klas gestaan en trainingen gegeven. Mijn achtergrond in het werken met mensen en het oplossen van problemen zorgt ervoor dat ik mensen snel, vakkundig en praktisch van een probleem kan afhelpen. Behalve de technieken en kennis van het vak Hypnotherapeut heb ik een berg mensenkennis.

Een sessie is weleens niet succesvol gebleken. In het begin frustreerde dat mij enorm, maar ik heb geleerd dat het noodzakelijk is dat iemand de verandering werkelijk wilt. Hypnose is geen magie en je kunt niet slanker worden door hypnose als je niet minder wilt snoepen, maar gewoon verwacht dat er iets magisch gebeurt. Motivatie is de startknop van jouw sessie en de hypnose zet de motor aan tot je er bent.

Monique in The Optimist Monique bij IKI GAI Monique op SKS FM

Contact informatie


Peppelkade 48
3992 AK Houten

info@hypnosecentrumutrecht.nl06 39142366
logo
logo
logo
Built by MDDD © 2024