logo
kinderhypnose

Een kind met een probleem wat onoplosbaar lijkt?

Kinderen reageren erg goed op hypnose

Kinderen hebben een levendige fantasie en creatieve verbeelding en het zogenaamde kritisch denken is bij kinderen nog minder ontwikkeld. Zij staan daardoor open voor de suggesties die een therapeut hen geeft.

Kinderen tussen 6 en 14 jaar behoren tot de meest hypnotiseerbare leeftijdsgroep

Kinderen hebben over het algemeen geen angst voor hypnose en zijn gemakkelijk naar een staat van diepe hypnose te brengen. De ervaring leert mij dat kinderen hypnose heerlijk vinden en ook een zelfhypnose erg prettig vinden. Ik word er rustig in mijn hoofd van wordt mij verteld door kinderen soms al van 8 jaar.

Door kinderhypnose wordt het zelfvertrouwen, de zelfstandigheid en zelfcontrole verhoogd.

Een kind moet zelf hypnose willen om van een probleem af te komen. De eerste intake is altijd met de ouders en dit kan telefonisch of zij komen even langs. Ik leg ze uit over hypnose zodat zij hun kind erover kunnen uitleggen. Nadat zij het met hun kind over hypnose therapie hebben gehad mag het kind bellen of langskomen om vragen te stellen, maar vaak komt het kind gewoon direct voor een hypnose sessie.

Alle hypnose sessies met kinderen worden gedaan door Monique. De ouders zijn niet aanwezig tijdens de sessie en de gesprekken met het kind zijn vertrouwelijk.

Hypnotherapeut Monique Tenthof van NoordenWat is hypnose

Reviews
Ik wilde je toch even laten weten dat het heel goed gaat met Job en het nagelbijten! Hij laat al vol trots z’n gegroeide nagels zien. Zo ontzettend fijn voor hem!

Pien van 6 was bang in het donker en moest vaak huilen. Zij was bang voor monsters onder haar bed. De hele nacht was er veel licht aan in de kamer. Deden wij het licht uit als wij naar bed gingen, dan werd ze geheid wakker. In de hypnose vertelde Pien dat monsters helemaal niet bestaan. Ze hoeft niet bang te zijn en zij vond het best voortaan met één lampje aan te slapen. Dat doet zij nu al tijden. Net of er nooit iets was. groetjes van Merle

Beer was erg boos. Boos op zijn ouders, op de juf en eigenlijk op iedereen. Hij vond dat hij van iedereen wat moest. Hij wilde wat meer niksen of gewoon op zijn kamer zitten, maar hij wilde zich ook beter kunnen concentreren zodat hij gemakkelijker zou leren. Het gaat daarna heel goed met Beer. Zijn schoolresultaten zijn sterk verbeterd en het gaat hem allemaal wat gemakkelijker af. Hij ervaart veel minder druk. Beer is 15 jaar. 

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij kinderen waarvoor hypnose een uitkomst biedt?

  • Tics zoals nagelbijten, lip stukbijten, ogen knijpen, tanden knarsen of bijvoorbeeld op je stoel wiebelen
  • Bedplassen, slaapstoornissen, misselijkheid of spugen, buikpijn of hoofdpijn zonder medische oorzaak
  • ADHD, cito of examenvrees, gevolgen van pestgedrag, laag zelfbeeld, eetstoornissen, dyslexie
  • Loslaten van angsten voor de tandarts, voor prikken of voor het ziekenhuis
  • Angst in het donker of voor harde geluiden, stressreductie, rustiger hoofd
  • Concentratieproblemen, verbeteren van leergedrag
  • Pijnbestrijding, astma, eczeem en allergie, gevolgen van (ernstige) ziekten
  • Verwerken van een nare gebeurtenis uit het verleden

Contact informatie


Peppelkade 48
3992 AK Houten

info@hypnosecentrumutrecht.nl06 39142366
logo
logo
logo
Built by MDDD © 2024